Početna Info Vesti Audio Video Kratka forma Fotografije Kontakt

Info

Info

Bane Karakondžula je kantaoutor alternativne rock muzike iz Beograda – Pančeva.

Svoj koncept zasniva na pristupu da su danas sredstva za stvaralaštvo na dohvat ruke, te ih treba samo iskoristiti i izraziti bez predrasuda i skrupula sa onim sa čim raspolažemo. Stvaranje nastaje onog trenutka kad uspemo da prevazidjemo ograničenja tj. nedostatke i to na način koji je svojstven samoj individui. Takav pristup nalaženja rešenja je upravo ono što jedino može biti autentično. A sve ostalo je stvar ukusa i mogućnosti da se dosegne određeni nivo.

"Telo" (2013 - 2014)

Telo je više kao pilot projekat, čist eksperiment. Hteo sam neke svoje ideje da materijalizujem. Kategarizovao bih ga kao elektro-instrumentalni eksperimentalni rock.

„Neizdrž“ (avgust-septembar 2018)

Ovo bih nazvao zvaničnim početkom rada Baneta Karakondžule. Za 8 nedelja snimiti 8 pesama (spotova).

Cilj je bio da za 8 nedelja iskomponuje, snimi i montira 8 spotova (pesama), nipodaštavajući bilo kakve prepreke tj. izgovore bilo one unutrašnje ili spoljašnje prirode.

“Akustika” (januar-jul 2019)

U kućnoj atmosferi, koristeći isključivo akustične instrumente snimnjeno je 7 pesama. Ograničenje se ogleda u tome da se suzi korišćenje resursa u vidu instrumenata koji se mogu svirati u kućnim uslovima. Vremenska ograničenost nije postavljena, ali se ispostavilo da su pesme snimane na svakih mesec dana.

"ReŠtraft" (jun 2019 - )

U periodu 2008-2011 bend Štraft je svirao na nastupima pesme koje nikada nisu doživele svoj studijski snimak.

Sa svojim bendom Štraft snimnjeno je nekoliko demo snimaka, nastupano je širom Srbije i regiona i učestvovano na raznim festivalima:

  • Demo 202, 2005
  • Rock Fest Bijelo Polje (Crna Gora), 2006
  • KST Maskenbal, 2006
  • SKC Demo Fest, 2006
  • SDF Kragujevac, 2007
  • Nectar DEMO FEST Banja Luka- 2008
  • Inter Art City 2008 Kalemegdan Beograd- 2008
  • Bitka za pivo- 2009. (I mesto)
  • Zaječarska gitarijada-2009

“Akustika 2” (april 2020 - decembar 2020)

U kućnoj atmosferi, koristeći isključivo akustične instrumente planira se snimanje pesama po drugi put. Ograničenje se ogleda u tome da se suzi korišćenje resursa u vidu instrumenata koji se mogu svirati u kućnim uslovima.

“Dišem” (januar 2020 - decembar 2021)

Po terći put u kućnoj atmosferi, koristeći isključivo akustične instrumente snimljuno je novih sedam pesama. Među pemama su se izdvojle "Urlik" i "Hammm."

“Bend” (decembar 2021 - )

Konačno bend na okupu, plan je da se snime neke od pesama koje bi dobile novu formu u bendovskoj svirki.

“Prepariran” (februar 2022 - )

Akustično snimanje novih pesama